Banner Image

Husleiebloggen

NYTT ÅR – NYE (UTLEIE)MULIGHETER

Vi håper du har hatt et herlig år, og er klar for alt det 2019 kan bringe. Er et av dine nyttårsforsett at du ønsker deg mer tid med familie og venner? Eller kanskje litt bedre økonomi? Hvert år setter mange seg nye mål for hvordan det nye året skal se ut. Tid og penger er selvfølgelig ikke alt, men begge deler kommer godt med, og her kan vi hjelpe deg som leier ut en eller flere boliger slik at du blant annet kan slippe unna endel administreativt og tidkrevende arbeid, samt øke inntjeningen på utleieboligen.

 

HVA MÅ DU TENKE PÅ?

Det er mye å tenke på i en utleieprosess – fra hva du må vite før du annonserer, som det å sette riktig pris, til hva som skal stå i leiekontrakten. Husleien skal komme inn til rett tid, og leietakeren skal helst følge reglene for leieforholdet. Og når kan du egentlig øke husleien? Det er også smart å ha en plan når leietakeren skal flytte ut, slik at boligen ikke står tom lenger enn nødvendig. Enten du leier ut en sokkelleilighet eller fire bygårder kan vi i Husleie.no gjøre utleieprosessen enklere for deg. Vår innovative, digitale utleieplattform gir deg alle de nyttige verktøyene du trenger for å leie ut. Uansett om du er i oppstartsfasen eller midt i et leieforhold.

 

VED Å BRUKE HUSLEIE.NO FÅR DU BLANT ANNET;

 • En egen innloggingsportal, MinHusleie, med oversikt over alt som har med utleieforholdet å gjøre
 • Fri bruk av leiekontrakt, interessehåndteringsskjema, innflyttingsprotokoll og andre relevante dokumenter.
  Leiekontrakten signeres enkelt av begge parter med BankID.
 • Automatisk innkreving av husleien, samt purring hvis leietaker ikke betaler,
  og eventuell inkasso dersom det skulle være behov
 • Et meldingssenter hvor du kan kommunisere med leietakeren på epost og sms.
  All kommunikasjon blir lagret slik at du har full oversikt over alle samtaler dere i mellom
 • Annonsering av boligen direkte til Finn.no fra MinHusleie
 • Juridisk bistand hvis det skulle oppstå problemer
 • Automatisk indeksregulering av husleien
 • Alt dette og mer til for kun 99 kr per måned!

 

Vårt team består av fagfolk med høy kompetanse innen jus, eiendom og økonomi. Dermed er leieforholdet ditt sikret på best mulig måte. Vi vil gjerne gi deg en enklere og tryggere utleiehverdag i 2019, så registrer deg i dag!

 

Har du forresten fått med deg våre 24 supre utleietips vi delte i desember?
Sjekk dem ut her.

...

Les mer

24 SUPRE UTLEIETIPS

Årets julekalender gir deg gode tips og nyttig informasjon fra våre små eksperter. Her får du vite hva som er lurt å tenke på før du skal leie ut, og hva du bør tenke på under selve leieforholdet. På den måten får du en tryggere og bedre utleiehverdag. Under her kan du se hele julekalenderen, dag for dag. 

 

Hos oss i Husleie.no har vi et team av fagfolk med høy kompetanse innen jus, eiendom og økonomi. Vi kan hjelpe deg med det meste – og som kunde av oss får du tilgang på den mest innovative løsningen; en digital plattform hvor du har full oversikt over alt som har med leieforholdet å gjøre. Du får inn husleien din uten å løfte en finger, og kan på «MinHusleie» se alle innbetalinger og fakturaer, samt leiekontrakter, protokoller og andre dokumenter. Du kan enkelt bruke meldingssenteret vårt til å kommunisere med leietaker, enten på e-post eller sms. Leietaker får også automatisk sin egen login. Du får alt dette og mer til for kun kr 99 per måned. Det er ganske fantastisk.

 

KALENDERLUKE NR 1 – ULIKE REGLER FOR ULIKE UTLEIEBOLIGER

 

 

KALENDERLUKE NR 2 – HVOR MYE SKAL DU TA I HUSLEIE?

 

 

KALENDERLUKE NR 3 – HVOR LENGE SKAL LEIEFORHOLDET VARE?

 

 

SKAL DU LEIE UT BOLIG FOR FØRSTE GANG? 

VED Å BRUKE HUSLEIE.NO FÅR DU ALT DU TRENGER;
– LEIEKONTRAKT, HUSLEIEN PÅ KONTO TIL RETT TID,
SAMT JURIDISK HJELP HVIS PROBLEMER SKULLE OPPSTÅ. 
I TILLEGG FÅR DU MYE MER DU SOM UTLEIER KAN HA BEHOV FOR
– FOR KUN KR 99 PER MÅNED

 

 

KALENDERLUKE NR 4 – VISSTE DU AT DU KAN FÅ SKATTEFRADRAG VED OPPUSSING?

 

 

KALENDERLUKE NR 5 – HUSK Å ANNONSERE UTLEIEBOLIGEN DIN I FLERE KANALER

 


Les mer om annonsering til Finn.no her

 

KALENDERLUKE NR 6 – BRUK INTERESSESKJEMA

 

 

KALENDERLUKE NR 7 – DET ER VIKTIG Å HOLDE VISNING

 

 

KALENDERLUKE NR 8 – IKKE BARE FØLG MAGEFØLELSEN NÅR DU SKAL VELGE LEIETAKER

 

 

KALENDERLUKE NR 9 – BRUK EN JURIDISK RIKTIG LEIEKONTRAKT

 

 

KALENDERLUKE NR 10 – HVORDAN HÅNDTERE DEPOSITUM

 

 

KALENDERLUKE NR 11 – ULIKE FORMER FOR SIKKERHET I ET LEIEFORHOLD

 

 

KALENDERLUKE NR 12 – FORBEREDELSER FØR INNFLYTTING

 

 

KALENDERLUKE NR 13 – OVERTAKELSESPROTOKOLL ER SMART

 

 

KALENDERLUKE NR 14 – HUSLEIE

 

 

KALENDERLUKE NR 15 – NÅR HUSLEIEN IKKE BLIR BETALT

 

 

VED Å LA OSS I HUSLEIE.NO HJELPE DEG MED LEIEFORHOLDET
SÅ SLIPPER DU Å STÅ ALENE HVIS LEIETAKER IKKE BETALER HUSLEIEN. 

 

FORVALTNING AV LEIEFORHOLDET DITT KOSTER IKKE MER ENN 99 KR PER MÅNED.
KOM I GANG I DAG.

 

KALENDERLUKE NR 16 – SKRIFTLIG KOMMUNIKASJON MED LEIETAKER ER LURT

 

 

KALENDERLUKE NR 17 – INNBOFORSIKRING

 

 

KALENDERLUKE NR 18 – UTLEIERS ANSVAR VED SKADER, MANGLER OG VEDLIKEHOLD AV BOLIGEN

 

 

KALENDERLUKE NR 19 – BRUDD PÅ REGLER I LEIEKONTRAKTEN

 

 

TRENGER DU BISTAND TIL UTKASTELSE?
VI KAN SELVFØLGELIG HJELPE DEG!

 

KALENDERLUKE NR 20 – ØKING AV HUSLEIEN

 

 

KALENDERLUKE NR 21 – BRUK OPPSIGELSESTIDEN FORNUFTIG

 

 

KALENDERLUKE NR 22 – GÅ IGJENNOM BOLIGEN SAMMEN VED UTFLYTTING

 

KALENDERLUKE NR 23 – SKATTEFRIE ELLER SKATTEPLIKTIGE LEIEINNTEKTER?

 

 

KALENDERLUKE NR 24 – DE SMÅ EKSPERTENES BESTE UTLEIETIPS

 

 

VIL DU HA FLERE GODE UTLEIETIPS?
DU FINNER MYE BRA INFORMASJON HER 

 

 

 

 

...

Les mer

HUSLEIE.NO’S JULEKALENDER

Julen nærmer seg, og det er mye som skal ordnes og fikses. Vi kan dessverre ikke handle inn gavene dine eller bake pepperkaker for deg, men derimot kan vi hjelpe deg med boligutleie! Kanskje du skal ha på plass en ny leietaker etter jul? 

 

 

Hos oss i Husleie.no har vi et team av fagfolk med høy kompetanse innen jus, eiendom og økonomi. Vi kan hjelpe deg med det meste – og som kunde av oss får du tilgang på den mest innovative løsningen; en digital plattform hvor du har full oversikt over alt som har med leieforholdet å gjøre. Fra innbetalinger og fakturaer til leiekontrakter, protokoller og andre dokumenter. Du kan enkelt bruke meldingssenteret vårt til å kommunisere med leietaker, enten på e-post eller sms. Leietaker får automatisk sin egen login. Vi får inn husleien din slik at du kan bruke tiden på juleforberedelsene for eksempel. Du får alt dette og mer til for kun kr 99 per måned. Det er ganske fantastisk.

I årets julekalender vil du få nyttige tips som kommer godt med når du skal leie ut bolig. Følg med på Facebook for nye tips hver dag. 

 

Klarer du ikke vente til i morgen? Du kan alltid finne mye god og nyttig informasjon på siden Artikler om boligutleie

...

Les mer

Hva er nytt hos Husleie.no?

Vi jobber kontinuerlig med utviklingen av tjenestene vi kan tilby deg som utleier. Den siste tiden har utviklerne våre jobbet i utallige timer for å få på plass mye nytt som forbedrer utleieprosessen og gjør den både enklere og tryggere.

For å lære mer om hva som har blitt gjort lønner det seg ofte å høre med de som faktisk har utført jobben. Vi  har derfor tatt en prat med Kay, en av back end-utviklerne hos Husleie.no, for å få vite mer om hvilke nyheter vi kan bringe videre til dere utleiere.

 

Annonsering til Finn.no fra MinHusleie

– Plattformen Husleie.no og det vi tilbyr våre kunder er hele tiden i endring, i den forstand at vi optimaliserer og forbedrer allerede eksisterende løsninger, i tillegg til at vi lanserer ny funksjonalitet så ofte som mulig, sier Kay. Før sommeren fikk vi på plass muligheten for å kunne annonsere direkte til Finn.no fra MinHusleie. Dette har vært veldig populært og mange har tatt dette i bruk. Det forenkler det hele ved at man kan gjenbruke data og informasjon som allerede ligger lagret om leieobjektet, og dermed er det kun et par tastetrykk for å få annonsen ut. Der har man også tilgang på et interessehåndteringsskjema, slik at man lett får oversikt over potensielle leietakere, referanser med mer. Du kan også foreta kredittsjekk av leietakerne om du ønsker det.

– Det vi har forbedret på denne løsningen er blant annet at du som utleier med aktiv annonse nå vil få tilsendt en e-post hver morgen, med oversikt over nye interessenter, interessenter som har trukket seg, og interessenter som har gjennomført og delt en kredittsjekk. Om det ikke er endringer på disse tre parameterne vil man ikke motta e-posten. Hvis det kommer inn nye meldinger fra potensielle leietakere vil utleier nå umiddelbart få tilsendt disse på e-post. I tillegg har vi gjort det slik at bilder som lastes opp for annonsen automatisk vil bli rotert i riktig retning og skalert til riktig størrelse.

Fakturering og kreditering

Når det kommer til fakturering og kreditering så har vi utført mange små, men viktige endringer. Dette er både på forespørsel fra våre kunder, samt hva vi har sett av muligheter for forbedringer. Her har du en oversikt over endringene som nå møter deg neste gang du logger inn:

 

  • Utleiere som hel- eller delkrediterer en faktura til leietaker kan velge om det skal sendes en kopi av kreditnotaen eller ikke.
  • Utleiere kan selv deaktivere purringer på fakturaer, og har også mulighet for å reaktivere de om ønskelig. (OBS! Utleier står selv til ansvar for eventuelle konsekvenser av deaktiveringen, eksempelvis mot betingelsene i utleieforsikringen.)
  • Ved kreditering av fakturaer som har forfalt (altså i fortid) så vil datostempling av kreditnota nå være den dagen som krediteringen er utført. For kreditering av fakturaer som enda ikke har forfalt så vil datostempling av faktura være samme dag som forfallsdato.
  • Profesjonelle utleiere kan opprette tilleggsfaktura selv. Faktura vil ha valgfritt forfall 5-30 dager frem i tid og den sendes umiddelbart til leietaker.
  • Rapporten Betalingsliste viser nå datoen som utleier mottar innbetalingen som utbetalingsdato i stedet for datoen som utleier utførte utbetalingen.

 

 

Forbedring av leiekontrakt

Når det kommer til leiekontrakt er det mange behov som skal fylles, enten man skal leie ut en hybel i kjelleren eller har et titalls leiligheter til utleie. I sommer gjorde vi ganske mange endringer i leiekontrakten for å møte disse behovene. Vi har blant annet gjort det slik at utleier nå kan sette bindingstid for leieforholdet, og selv definere betingelser for oppsigelse. Det er også mulig å sette en egendefinert form for sikkerhet, samt at depositumsbeløpet ikke nødvendigvis må være en multiplikator av måneder og husleiens størrelse. I tillegg er gjenbruk av data fra/om leieobjektet, husordensregler og særlige bestemmelser utvidet og forbedret slik at det å fylle ut nye leiekontrakter nå går raskere.


Endring i fakturering av abonnement

Fakturaene du som utleier mottar fra Husleie.no for bruk av løsningen vil nå gjøres enklere og mer oversiktlige. Selve fakturadokumentet vil inneholde mindre informasjon enn tidligere, men det komplette fakturagrunnlaget vil nå være tilgjengelig fra utleierprofilen din. Det detaljerte fakturagrunnlaget vil være mulig å laste ned i Excel.

 

Så – hva blir det neste på listen?

Husleie.no fortsetter arbeidet med å bringe innovative løsninger til dere som leier ut bolig. Vi kan nok ikke røpe hele utviklingsplanen vår, men det vi kan si er at “automatisert og sømløs inkasso” kommer innen kort tid. I samarbeid med en av Norges største og fremste leverandører av inkassotjenester utvikler vi det vi mener er markedets beste og enkleste form for innkreving av husleien ved bruk av inkasso.

 

Har du ikke bruker hos Husleie.no? Du kan enkelt opprette en her

 

...

Les mer

Derfor bruker mange tusen denne leiekontrakten!

En leiekontrakt er viktig. Ikke bare for den som leier ut, men også for den som leier. Leiekontrakten regulerer de plikter og rettigheter begge parter har. Dette handler om husleie, som betaling og regulering av denne, oppsigelse, faste utgifter, vedlikehold og ordensregler, for å nevne noen av de viktige elementene.

Dersom det ikke finnes noen leiekontrakt, eller dersom den som finnes ikke er juridisk riktig, kan både leietaker og utleier møte på problemer. For å unngå slike problemer bruker nå mange tusen utleiere leiekontrakten som er tilgjengelig (og helt gratis!) på Husleie.no.

Sikker kontrakt gjennom Husleie.no

Hos Husleie.no kan du nemlig opprette en leiekontrakt på nettet og både du som leier ut og den som leier hos deg kan signere for den online ved hjelp av BankID. Deretter får dere begge en egen kopi av kontrakten på PDF.

Den kontrakten som opprettes vil inneholde alt det som er nødvendig for ditt leieforhold. Her finner du punkter som informasjon om partene, leieobjektet, husordensregler, leieforholdets varighet, husleien, depositum og alle de andre viktige punktene. Det er også mulighet for å skreddersy hver enkelt kontrakt slik at den passer til det leieforholdet du oppretter med leietakeren din.

Du må ikke ha en leiekontrakt, og det kan også være muntlig eller du kan lage den selv. Men dersom du gjør slik som tusenvis av andre og bruker den gratis versjonen som finnes her hos Husleie.no, vil du få en leiekontrakt som har med seg alle de viktige punktene. Dermed unngår du en rekke av de mest vanlige konfliktene og det blir lettere å følge opp punktene i leiekontrakten.

Hvorfor er det viktig å ha en leiekontrakt?

En leiekontrakt er langt mer enn et papir der det står hvem som leier og hvem som leier ut, og hvilken størrelse husleien har. Visste du at en god leiekontrakt også inneholder informasjon om selve leieobjektet, depositumets størrelse og husleiens forfallsdato? Det hender dessverre at det blir konflikter mellom leietaker og utleier. En stor andel av disse skyldes slike ting som at utleier øker husleien eller at man er uenige om felleskostnader. Dersom dette reguleres tydelig gjennom leiekontrakten blir det ikke bare enklere å løse konflikter. Det kan hende de ikke oppstår i det hele tatt. Dersom leieavtalen forlenges, er det viktig at leiekontrakten regulerer det som kalles vedlikeholdsetterslep. Det vil si at leietaker fremdeles er ansvarlig for vedlikehold som oppstod i den første leieperioden.

Lengden på leieforholdet

Selv lengden på leieforholdet reguleres gjennom leiekontrakten. Det er det mange som ikke er klar over. Det finnes to muligheter her. Det ene er en tidsbestemt leiekontrakt og det andre er en tidsubestemt leiekontrakt. Førstnevnte variant har, som regel, en varighet på minst tre år og leietaker kan ikke si opp avtalen med mindre utleier har glemt å nevne dette i kontrakten. I så tilfelle gjelder den vanlige oppsigelsestiden på tre måneder. Dette er med andre ord nok et element, det er viktig å få med seg i en leiekontrakt.

Det kreves litt administrasjon

Ikke bare bør du ha en juridisk bindende leiekontrakt som regulerer slike ting som kan oppstå i leieforholdet, men du må også følge opp de leiekontraktene du har. Når er det tid for justering av husleien, må listen over vedlikehold endres, når må kontrakten forlenges? Det er helt klart mye å tenke på. Derfor kan det være lurt å skaffe seg litt profesjonell hjelp, så du slipper å bekymre deg for om leiekontrakten egentlig inneholder alle nødvendige punkter. 

Vi i Husleie.no gjør det enklere for deg å være utleier. Våre løsninger og tjenester støtter alle aspekter i et leieforholds livsløp; fra annonsering til utflytting. Les mer om hva vi kan tilby deg her. 

Du finner mer informasjon om leiekontrakt, mislighold av kontrakt, utkastelse og annen nyttig informasjon her.

...

Les mer

Vil du vite mer om hva Husleie.no kan gjøre for deg?

eller ring oss på 21 08 02 12 mellom kl 09 og 15 mandag til fredag