Her finner du svar på spørsmål til hvordan Min Husleie fungerer.

Når du har opprettet kontrakt eller bruker fra denne siden (https://www.husleie.no/app/signup) får du mail med instruksjoner for hvordan du kan logge deg inn på MinHusleie.

Du vil motta en velkomstmail med instruksjoner om hvordan du oppretter passord. Hvis du ikke har fått en slik mail bør du sjekke spam-filteret, dersom det ikke er der heller kan du ta kontakt med kundeservice på post@husleie.no.

Du får først en indikasjon på hvilken farge leieforholdet har. Hvis den er grønn er det som regel oppgjort (eller ikke forfalt). Er det gult har faktura forfalt, men er ikke betalt og purreprosessen er satt i gang. Er leieforholdet rødt er det sendt varsel om fravikelse. Videre kan du trykke inn på hvert enkelt leieforhold og se betalingstatus. Ved å trykke på “vis” ser du hvilken dato leietaker betalte, og når Husleie.no overførte leien til deg.

Det gjør du ved å trykke inn på det leieforholdet du skal foreta endringen hos, således trykker du på “Leieforhold” på menyen til venstre. Litt ned på siden kan du endre kontonummeret vi overfører til. Husk å lagre!

Du kan ikke endre forfallsdatoen inne på MinHusleie, da må du ta kontakt med kundeservice. Du kan velge mellom 1, 5 og 10.ende for inneværende måned og 15, 20 og 25 som forskuddsvis for neste måned.

Det gjør du ved å trykke inn på det leieforholdet du skal foreta endringen hos, således trykker du på “Leieforhold” på menyen til venstre. Øverst får du opp “Husleie per måned” og “Tilleggsprodukter” – hvis du skal endre selve husleien gjør du det under “Husleie per måned” – deretter må du lagre. Hvis du skal fjerne eller legge til et tilleggsprodukt (som internett eller strøm) gjør du det under “Tilleggsprodukter” Husk å lagre!

Det gjør du ved å trykke inn på det leieforholdet du skal foreta endringen hos, således trykker du på “Leieforhold” på menyen til venstre. Øverst får du opp “Husleie per måned” og “Tilleggsprodukter” – hvis du skal endre selve husleien gjør du det under “Husleie per måned” – deretter må du lagre. Hvis du skal fjerne eller legge til et tilleggsprodukt (som internett eller strøm) gjør du det under “Tilleggsprodukter” Husk å lagre!

Når du trykker inn på leieforholdet du skal endre får du opp et bilde med “Betalingsinformasjon” litt ned på siden ser du “Fremtidige fakturaer”. Så lenge de har status “Åpen” kan du enkelt foreta endringer ved å trykke på “Endre”. Følg instruksene og husk å lagre!

Når fakturaen er lukket betyr det at utfaktureringsprosessen har startet og du kan ikke foreta endringer når fakturaen har lukket seg. Den lukker seg 2 dager før utsendelse.

Det gjør du ved å trykke inn på det leieforholdet du skal foreta endringen hos, således trykker du på “Leieforhold” på menyen til venstre. Således kommer det opp tre valg, det siste er “Varighet”. Hvis du trykker på “Varighet” kan du gjøre endringer i sluttdatoen. Husk å lagre! Tips: Om leietaker flytter f eks 31.desember og desember er siste faktura må 31.12.20xx være sluttdato. Hvis du setter F eks 01.01.20xx vil systemet sende en faktura for den ene dagen i januar.

Når du trykker inn på leieforholdet du skal endre får du opp et bilde med “Betalingsinformasjon”. Når du trykker på “Vis” på en av fakturaene får du mer informasjon om den fakturaen og hvis du klikker til “Handlinger” kan du blant annet stanse purringer på den enkelte faktura.

Dette er mulig hvis du har en profesjonell bruker hos Husleie.no, hvis ikke må du be om bistand fra Husleie.no

Vil du kreditere fakturaen helt eller delvis gjør du følgende:

1. Logge deg på Min Husleie (www.husleie.no/login)
  2. Klikk på leieforholdet du vil kreditere under “aktive leieforhold”
  1. Ved å trykke på et leieforhold kommer du til “Betalingsinformasjon” – en oversikt over purringer og fakturaene
  2. Under “betalingsstatus” ser du de fakturaene som er sendt ut
  3. Klikk på knappen “Vis

4. Legg til beløpet du skal kreditere

5. Klikk på “Krediter”

Når du trykker inn på leieforholdet du skal endre får du opp et bilde med “Betalingsinformasjon”. Nederest på denne siden vil du se en oversikt over de purringene som er sendt fra vårt system. Purringene sendes både på epost og SMS til leietaker.

Du kan hente ut kopi av faktura på følgende måte:

1. Logge deg på Min Husleie (www.husleie.no/login)
  2. Klikk på leieforholdet det gjelder
  3. Klikke på knappen “Faktura” og “Vis” for fakturaen det gjelder.
  4. Gå inn på “Faktura” og last ned pdf versjonen.

Om det er en varig endring av husleien så må du være observant på at husleien kun kan justeres en gang per år i henhold til Statistisk Sentralbyrås konsumprisindeks. Husleie.no justerer indeksregulerer husleien automatisk en gang hvert år, og du kan lese mer om hvordan du aktiverer det her.

Vil du sette nytt nivå på husleien selv så gjør du det slik:

1. Logge deg på Min Husleie
  2. Klikke på leieforholdet du vil endre husleien for
  3. Klikk på den grå knappen Leieforhold og gå litt ned på siden til du ser Husleien
  4. Skriv inn ny månedlig husleien og klikk Lagre før du forlater siden.

Etter å ha opprettet forvaltning av et leieforhold for første gang via Husleie.no vil du motta en invitasjon fra oss per mail til å logge deg på brukerkontoen din. Der vil du kunne opprette et passord.

Det gjør du ved å trykke inn på det leieforholdet du skal foreta endringen hos, således trykker du på “Leieforhold” på menyen til venstre. Således kommer det opp tre valg, det siste er “Varighet”. Hvis du trykker på “Varighet” kan du gjøre endringer i sluttdatoen. Husk å lagre!

Hvis du trykker på Leieforhold får du en oversikt over de aktive leieforholdene dine. I menyen til venstre kan du også gå inn på de avsluttede leieforholdene.

Hvis du trykker på Leieforhold får du en oversikt over de aktive leieforholdene dine. I menyen til venstre kan du også gå inn på de avsluttede leieforholdene.