Under finner du svar på spørsmål utleiere ofte stiller om Husleie.no sin overtakelsesprotokoll. Finner du ikke svar på spørsmålet ditt så har du også mulighet til å kontakte kundeservice.

En overtakelsesprotokoll er en skritlig oppsummering av boligens stand ved overtakelse. Husleie.no har utviklet en som er svært enkel å bruke og som kan signeres elektronisk av begge parter.

Man er ikke pålagt å fylle ut en overtakelsesprotokoll, men det anbefales.

Det er hensiktsmessig å fylle ut en overtakelsesprotokoll for å bevise boligens tilstand ved overtakelse dersom det oppstår problemer og uenigheter knyttet til boligens tilstand når leietaker flytter ut.

En overtakelsesprotokoll bør inneholde en faktisk beskrivelse av boligens tilstand. Feks om boligen er nyoppusset bør det presiseres. På den andre siden kan man presisere at boligen lider av mangler. Feks om det mangler noe maling, eller om slitasjen var der ved overtakelse.

Husleie.no sin overtakelsesprotokoll inneholder alle punktene man burde innom for å ha en oversiktlig overtakelsesprotokoll.

Man bør legge ved en inventarliste, dette er særlig viktig dersom man leier ut en møblert bolig. Videre kan man legge ved informasjon om varmtvannstanken, strøm og eventuell gass som bør leses av ved overtakelse.

Husleie.no sin overtakelsesprotokoll gir deg muligheten til å krysse av hva slags inventar som følger med boligen, samt muligheten til å gå systematisk igjennom alle rommene og legge inn kommentarer på tilstanden disse rommene er i ved overtakelse. Videre gir Husleie.no muligheten til å enkelt legge inn bilder for å dokumentere disse.

Partene bør sjekke og lese av ting som varmtvann, strøm og gass, samt boligens generelle stand. Dette blir særlig viktig dersom man skal reklamere på noe.

Ved å bruke Husleie.no sin overtakelsesprotokoll kan du enkelt legge inn dette på en oversiktlig måte.

Både utleier og leietaker kan signere overtakelsesprotokollen elektronisk også blir den sendt til begge parter på e-post.

For utleiers del vil den også ligge tilgjengelig på Min Husleie.

For deg som har forvaltning med Husleie.no vil den ligge under Dokumenter på Leieforholdet med den enkelte leietaker. For deg som ikke har forvaltning finner du den under “ikke forvaltet” og signerte overtakelsesprotokoller.

Om du ikke ble ferdig vil den ligge under Aktiviteter og du kan når som helst fullføre den.