Visning er et ord de aller fleste forbinder med det å kjøpe egen bolig. Men å holde visning, eller gå på en, er også veldig nyttig i forbindelse med leie og utleie av bolig.

Tips til utleiere: Arrangere visning

Skal du leie ut en bolig, uansett hvor stor eller liten den måtte være, er det en god ide å avholde visning. Dette er en unik måte å både kunne bli bedre kjent med, samt vurdere potensielle leietakere, i stedet for å bare kommunisere med dem per telefon eller e-post. Det er alltid lettere å danne seg et inntrykk når man får sett og snakket med dem personlig.

Artikkelen fortsetter litt lenger ned  ⇣

Ved å avholde visning har du en fin mulighet å bli bedre kjent med potensielle leietakere.

Før visningen avholdes bør man sørge for at leieobjektet er rent og ryddig samt at alle lamper har lyspærer som virker. Det kan også være fornuftig å sette opp en plakat ved inngangspartiet eller et skilt på gata slik at det er lettere for besøkende å finne frem til leieboligen.

Gjør klar en visningsliste der de som er interesserte i å leie, kan skrive opp navn, telefon og e-post. Da blir det lettere å kontakte disse etterpå. Det er viktig å huske på at man ikke bør la valget av leietaker være helt opp til magefølelsen. Be alltid om referanser og sørg for å sjekke disse før den endelige avgjørelsen tas.

Tips til leietakere: Gå på visning

Skal man ut og leie seg et sted å bo, kan det være både lurt og nødvendig å gå på visning. På den måten får man tatt en titt på leieobjektet, nærmiljøet og utleieren. Det er som oftest ikke nødvendig å ha med en fagmann for å vurdere leieobjektet, men for å få mest mulig ut av visningen kan det være greit å gjøre seg opp en mening om hva man gjerne vil ha svar på før man undertegner en kontrakt.

Artikkelen fortsetter litt lenger ned  ⇣

Alt utleiere behøver for trygge leieforhold

Annonsering til FINN.no, kredittsjekk, leiekontrakt, depositum, innkreving av husleien og mye mer. Fra kr 99/mnd.

Les mer

Dette bør man sjekke når man er på visning

Dersom internett er viktig, bør man huske på å spørre om dette følger med og hvor rask forbindelsen er. Still også spørsmål om nærmiljøet, som hvor langt det er til nærmeste busstopp eller matbutikk. Har man barn kan det også være greit å finne ut av hvor nærmeste skole, barnehage eller lekeplass er lokalisert. Videre kan man få avklart om det finnes bod, loft eller andre rom der det er plass til det man måtte ha av sykler, ski og annet utstyr. Følger det med parkeringsplass, og hvor er den? Må man delta i snømåking, dugnader eller hagearbeid? Dersom det interessante leieobjektet ligger i en bygård kan det være lurt å ta seg tid til å prate litt med naboene. Da kan man få et godt innblikk i både hvem ens nye naboer er og man kan få avdekket om det er noen spesielle forhold man bør være klar over. Det kan være smart å ha med et leietakerbevis. Dette er en bekreftelse på at man har foretatt en kredittsjekk uten negative anmerkninger.