Slik unngår du som utleier skyhøye strømutgifter

Husleie.no har tatt en prat med strømselskapet Tibber, som har har gode løsninger for hvordan utleiere kan unngå høye strømutgifter i tiden som kommer.

Reduser strømforbruket ditt med Tibber

Spar penger. Bestill husleiestrøm gjennom vår samarbeidspartner, Tibber.
Bytt til Tibber

Høye strømutgifter

Vi har tatt en prat med vår partner Tibber, et innovativt strømselskap som tilbyr konkurransedyktige strømpriser. Hver måned gir de mer enn hundre tusen kunder full oversikt over strømforbruket sitt, og tilgang til innsikt og teknologi som kan hjelpe med å redusere det.

Strømprisene har det siste året vært høyere enn vanlig på grunn av stor etterspørsel, og rekordhøye naturgass- og kullpriser i fastlands-Europa. Det har også vært mindre vann enn vanlig i vannmagasinene.

De høye strømprisene avhenger av flere faktorer. Ifølge Marius Lier fra Tibber, settes strømprisene i Norge av kraftbørsen Nord Pool, og avhenger også av situasjonen i andre land i Europa. Det vil si at strømprisen i Norge også baserer seg på produksjons- og overføringskapasitet i disse landene.

  • Ettersom at alle nordiske land handler på den felles kraftbørsen Nord Pool, så vil tilstander i våre naboland også påvirke våre strømpriser.
  • Norge er også delt inn i ulike prisområder og strømprisene baseres på hvilket område du befinner deg i. Kjøp og salg av strøm gjøres per område, og baserer seg på etterspørselen i det spesifikke området. Hvis du for eksempel har et hus i Oslo, og en hytte på Hardangervidda vil ikke nødvendigvis strømprisene være like, sier Lier.
Marius Lier, Tibber

Tips til lavere strømutgifter i utleieboligen

Hvis du som utleier opplever høye strømutgifter fra utleieboligen du leier ut, er det enkle grep du kan gjøre for å redusere strømregningen.

En smart løsning for å senke høye strømutgifter kan være å investere i hvitevarer og andre elektriske artikler som er energieffektiv. Et tips er å se etter artikler som er merket med A eller B. Du kan lese mer om energimerking av produkter på Forbrukerrådets nettside.  Her kan mye strøm bli spart. Et annet tips er å kjøpe inn led-pærer før leietakers innflytting.

Utleier kan ikke kreve at leietaker reduserer sitt strømforbruk, men dersom leietaker bruker enorme summer kan det være lurt å ta en kort prat med leietaker. Du kan ikke styre leietaker sitt strømforbruk, men det finnes noen enkle triks som kan bidra til å redusere forbruket.

Lei høye strømpriser?

– Nå som det har vært perioder med høye strømpriser, spesielt på Østlandet, kan det lønne seg å tenke på hvor varmt det er i boligen. Opptil 70 prosent av strømforbruket kan gå til oppvarming, så her lønner det seg å være en smart forbruker, sier Lier.

Lier foreslår at man bør undersøke hvilke muligheter det er for å benytte seg av smart varmestyring av panelovner eller varmepumpe. Dette kan spare deg for høye strømregninger.

– Det kan være lurt å investere i en Tibber Pulse, så du har innsikt og kan endre vaner. Så vil jeg jo selvfølgelig anbefale å bli Tibber-kunde, for å få oversikt over strømprisen og tilgang til alle de smarte Power-upsene – og bli en del av den elektriske revolusjonen!

Billig Tibber-strøm

For alle utleiere er det lurt å ha god oversikt over ditt eget og leietakers forbruk. Den enkleste måten å løse dette på er å bruke en smart strømleverandør. I tillegg til å være smart, er også Tibber i gjennomsnitt 3,9 % billigere enn de største strømselskapene.

– Vi er et heldigitalt strømselskap som ikke tjener penger på strømforbruket ditt. Derfor ønsker vi å hjelpe kundene våre til å bli bevisste og ta kontroll over strømforbruket sitt. I Tibber-appen har kundene våre full oversikt over strømpriser og forbruk til enhver tid.

Tibber-appen er utviklet for å gjøre det enklere å styre sitt eget strømforbruk.

– Hos Tibber kaller vi ulike smarte løsninger for Power-ups. Vi hjelper gjerne til med å finne Power-ups som passer til våre kunders behov og ønsker. En veldig populær Power-up er Tibber Pulse, eller Stormtrooper som vi kaller den, som gir våre kunder muligheten til å se strømforbruket sitt i sanntid.

– Opptil 70 prosent av strømforbruket kan gå til oppvarming, forteller Lier

Dette kan du tipse leietaker om:

  • Skru av alt av lys og elektronikk når man forlater utleieboligen
  • Fylle vaskemaskinen helt opp før det settes på en vask
  • Vaske klær på 40 grader fremfor 60 grader – det blir fortsatt rent!

Gjennom vår samarbeidspartner, Tibber, tilbyr Husleie.no muligheten til å bestille husleiestrøm til konkurransedyktige betingelser. Tibber er en av Norges raskest voksende strømleverandører og leverer strøm over hele landet. Alt du trenger å gjøre er å laste ned appen og registrere deg – så er du i gang.

Bestill strøm til boligen din nå!

Vibb gir alle leietakere, utleiere og boligleiere muligheten til å enkelt kunne bestille strøm til boligen via Husleie.no