Juridisk rådgivning for utleiere

For utleiere som benytter Husleie.no

Det er ikke alltid så lett å finne klare og tydelige svar på spørsmål man måtte ha i forbindelse med husleierett, men som utleier med abonnement hos Husleie.no kan man få juridisk hjelp og veiledning gjennom samarbeidet vi har med Forbrukeradvokaten. 

Møt Anne Mette fra Forbrukeradvokaten

Anne Mette Hårdnes begynte å jobbe med husleierett i 2005, og har en unik erfaring både som advokat og tvisteløser i husleiesaker, i tillegg til at hun kjenner både utleier- og leietakersiden meget god. Hun var ansvarlig advokat i Leieboerforeningen før hun begynte i Husleietvistutvalget som saksleder og mekler. I 2016 begynte hun i Forbrukeradvokaten, hvor hun i dag er partner. Hun har skrevet hundrevis av avgjørelser i husleiesaker for Husleietvistutvalget, og har prosedert et høyt antall saker for domstolene i sin tid i Leieboerforeningen og Forbrukeradvokaten.

Forbrukeradvokaten gir juridisk rådgivning og advokatbistand i de fleste rettsområder. Hovedtyngden er innenfor forbrukersaker både for de som selger og de som kjøper varer og tjenester. Advokatene i Forbrukeradvokaten har solid prosedyreerfaring og vektlegger å gi hver enkelt klient tett oppfølging.

Ofte stilte juridiske spørsmål

Kanskje vi har svaret du er på utkikk etter allerede? Ta en titt på kategoriene våre nedenfor for å finne svar på ofte stilte spørsmål.

  • I noen tilfeller krever loven at det er sendt advarsel (eller flere) før man går videre med neste skritt. Dette gjelder særlig i hevingssaker, og i oppsigelsessaker. 
  • Purringene som sendes fra vårt system på Husleie.no er å anse som advarsler.
  • Mest vanlig er brudd på ordensregler (at det har vært støy), men også eksempelvis ulovlig fremleie, uregelmessig innbetaling av husleie, andre ordensregler osv.
  • Husleieloven oppstiller strenge krav både til heving og til oppsigelse. Se egne avsnitt om dette.
  • I noen hevingstilfeller det påkrevd med advarsel.

Hvilke juridiske tjenester er inkludert?

De ulike typene av juridiske tjenester varierer utifra abonnementet du som utleier har hos husleie.no.

Her kan du lese mer om de forskjellige abonnementstypene

Nedenfor vil du se hva som er inkludert i de forskjellige abonnementene:

Basic

Juridisk veiledning:
750 kr. for 15 minutter

Hjelp til Begjæring om fravikelse:
3 500 kr.

Premium

Juridisk veiledning:
1 time juridisk veiledning pr. leieforhold inkludert i abonnement

Hjelp til begjæring om fravikelse:
Inkludert i abonnement

Har du ikke registrert deg som utleier hos Husleie.no?
Opprett en konto og velg abonnementet som passer best for deg for å benytte deg av våre juridiske tjenester.

Send inn forespørsel om juridisk veiledning

For å benytte deg av de juridiske tjenestene så må du enten kontakte kundeservice eller sende inn en forespørsel med å bruke dette skjemaet. Deretter vil vi behandle saken og sette deg i kontrakt med Forbrukeradvokaten.