Depositumskonto

Beskytt deg selv med depositumskonto

Benytter du og din utleier leiekontrakten til Husleie.no kan utleier opprette en depositumskonto i Easybank. Anbefal gjerne din kommende utleier om å benytte seg av tilbudet siden du som leietaker får en rekke fordeler av det valget.

Lån penger til depositumet

Samtidig som du signerer leiekontrakten og kontoavtalen kan du velge å ta opp et avdragsfritt depositumslån i Easybank til 9.9% rente. Les mer.

0.25% rente på kontoen

Andre norske banker gir normalt 0.1% rente på innskudd på depositumskonto, mens du i Easybank vil få en rente på 0.25%.

Alt er og skjer digitalt

Opprettes depositumskontoen via Husleie.no så signeres både leiekontrakt og kontoavtale med BankID, og dere behøver ikke gjøre noe i en bankfilial eller på nettbanken.

Er du utleier?

Denne siden har vi laget for å opplyse leietakere om behovet for og fordelene med depositumskonto. Som utleier kan du lese mer om og opprette depositumskonto ved å gå til denne siden.

Dette må leietakere vite om depositumskonto

Husleielovens § 3-5 inneholder bestemmelser om depositumskonto, og her er de viktigste du som leietaker bør være klar over.

Utleier oppretter depositumskonto

Utleier velger banken for kontoen

Leietaker er eier av kontoen og får rentene

Ingen av partene kan ta ut pengene alene

Depositumet kan maks være 6 mnd husleie

Utleier bærer evt. kostnader for kontoen

Klikk her for å lese vilkårene for depositumskonto i Easybank.

Opprett depositumskonto på to måter!

Alternativ 1:

I opprettelse av leiekontrakt

Om utleier velger å benytte Husleie.no sin leiekontrakt så kan utleier der velge at det skal opprettes depositumskonto i Easybank.

Da vil du, som leietaker, motta en e-post fra Husleie.no med instruksjoner om å signere både leiekontrakten og kontoavtalen med BankID.

Alternativ 2:

Uavhengig av leiekontrakten

Har dere allerede skrevet leiekontrakt kan utleier bestille depositumskonto separat. Som en del av bestillingen må utleier da laste opp en digital kopi av den signerte leiekontrakten.

Du som leietaker vil da motta en e-post fra Husleie.no med beskjed om å signere kontoavtalen med BankID.

Lån penger til depositumet

Har du ikke lyst å bruke hardt oppsparte sparepenger til depositumet kan du ta opp et avdragsfritt depositumslån i Easybank til gode betingelser. Les mer her. 

Les om depositumslån

Depositumskonto leveres av Easybank

Husleie.no samarbeider med Easybank for å gi deg depositumskonto på den enkleste mulige måten.

Easybank har hatt banklisens siden 2003 og opererer innenfor finansiering, sparing og betalingsformidling mot privatmarkedet, organisasjoner og bedrifter.