Forbedringer og nyheter hos Husleie.no
– en prat med vår utvikler Kay

Vi jobber kontinuerlig med utviklingen av tjenestene vi kan tilby deg som utleier. Den siste tiden har utviklerne våre jobbet i utallige timer for å få på plass mye nytt som gjør utleieprosessen enda enklere.

For å lære mer om hva som har blitt gjort lønner det seg ofte å ta en prat med de som faktisk har utført jobben. Vi  har derfor tatt en prat med Kay, en av back end-utviklerne hos Husleie.no, for å høre mer om hvilke nyheter vi kan bringe videre til dere utleiere.


Annonsering til Finn.no fra MinHusleie

– Plattformen Husleie.no og det vi tilbyr våre kunder er hele tiden i endring, i den forstand at vi optimaliserer og forbedrer allerede eksisterende løsninger, i tillegg til at vi lanserer ny funksjonalitet så ofte som mulig, sier Kay. Før sommeren fikk vi på plass muligheten for å kunne annonsere direkte til Finn.no fra MinHusleie. Dette har vært veldig populært og mange har tatt dette i bruk. Det forenkler det hele ved at man kan gjenbruke data og informasjon som allerede ligger lagret om leieobjektet, og dermed er det kun et par tastetrykk for å få annonsen ut. Der har man også tilgang på et interessehåndteringsskjema, slik at man lett får oversikt over potensielle leietakere, referanser med mer. Du kan også foreta kredittsjekk av leietakerne om du ønsker det.

– Det vi har forbedret på denne løsningen er blant annet at du som utleier med aktiv annonse nå vil få tilsendt en e-post hver morgen, med oversikt over nye interessenter, interessenter som har trukket seg, og interessenter som har gjennomført og delt en kredittsjekk. Om det ikke er endringer på disse tre parameterne vil man ikke motta e-posten. Hvis det kommer inn nye meldinger fra potensielle leietakere vil utleier nå umiddelbart få tilsendt disse på e-post. I tillegg har vi gjort det slik at bilder som lastes opp for annonsen automatisk vil bli rotert i riktig retning og skalert til riktig størrelse.

Artikkelen fortsetter litt lenger ned  ⇣

Skyline over Ålesund i solnedgang

Det å kunne annonsere Finn.no-annonser direkte fra MinHusleie har vært veldig populært og mange har tatt dette i bruk.

Kay, utvikler i Husleie.no

Fakturering og kreditering

Når det kommer til fakturering og kreditering så har vi utført mange små, men viktige endringer. Dette er både på forespørsel fra våre kunder, samt hva vi har sett av muligheter for forbedringer. Her har du en oversikt over endringene som nå møter deg neste gang du logger inn:

    • Utleiere som hel- eller delkrediterer en faktura til leietaker kan velge om det skal sendes en kopi av kreditnotaen eller ikke.
    • Utleiere kan selv deaktivere purringer på fakturaer, og har også mulighet for å reaktivere de om ønskelig. (OBS! Utleier står selv til ansvar for eventuelle konsekvenser av deaktiveringen, eksempelvis mot betingelsene i utleieforsikringen.)
    • Rapporten Betalingsliste viser nå datoen som utleier mottar innbetalingen som utbetalingsdato i stedet for datoen som utleier utførte utbetalingen.
    • Ved kreditering av fakturaer som har forfalt (altså i fortid) så vil datostempling av kreditnota nå være den dagen som krediteringen er utført. For kreditering av fakturaer som enda ikke har forfalt så vil datostempling av faktura være samme dag som forfallsdato.
    • Profesjonelle utleiere kan opprette ekstra faktura selv. Faktura vil ha valgfritt forfall 5-30 dager frem i tid og den sendes umiddelbart til leietaker.

Leiekontrakt

Når det kommer til leiekontrakt er det mange behov som skal fylles, enten man skal leie ut en hybel i kjelleren eller har et titalls leiligheter til utleie. I sommer gjorde vi ganske mange endringer i leiekontrakten for å møte disse behovene. Vi har blant annet gjort det slik at utleier nå kan sette bindingstid for leieforholdet, og selv definere betingelser for oppsigelse. Det er også mulig å sette en egendefinert form for sikkerhet, samt at depositumsbeløpet ikke nødvendigvis må være en multiplikator av måneder og husleiens størrelse. I tillegg er gjenbruk av data fra/om leieobjektet, husordensregler og særlige bestemmelser utvidet og forbedret slik at det å fylle ut nye leiekontrakter nå går raskere.

Artikkelen fortsetter litt lenger ned  ⇣

Et trygt leieforhold starter med en god leiekontrakt

Husleie.no gir deg den enkleste og beste leiekontrakten med BankID-signering. Helt gratis.

Les mer

Endring i fakturering av abonnement

Fakturaene du som utleier mottar fra Husleie.no for bruk av løsningen vil nå gjøres enklere og mer oversiktlige. Selve fakturadokumentet vil inneholde mindre informasjon enn tidligere, men det komplette fakturagrunnlaget vil nå være tilgjengelig fra utleierprofilen din. Det detaljerte fakturagrunnlaget vil være mulig å laste ned i Excel.

Så – hva blir det neste på listen?

Husleie.no fortsetter arbeidet med å bringe innovative løsninger til dere som leier ut bolig. Vi kan nok ikke røpe hele utviklingsplanen vår, men det vi kan si er at “automatisert og sømløs inkasso” kommer innen kort tid. I samarbeid med en av Norges største og fremste leverandører av inkassotjenester utvikler vi det vi mener er markedets beste og enkleste form for innkreving av husleien ved bruk av inkasso.


Følg med videre for flere oppdateringer og nyheter fremover! Har du spørsmål eller ønsker å få mer informasjon om Husleie.no kan du ta kontakt med oss på post@husleie.no.