Q3 – 2022

Last ned Husleieindeksen

I den nye Husleieindeksen vil du finne prisutviklingen i de største norske byene samt detaljert innsikt i ulike tema om utleiemarkedet. Sett inn din e-post under for å få tilgang til rapporten. Vi sender deg deretter nye rapporter på e-post hvert kvartal.

Hva er Husleieindeksen?

Husleieindeksen er en kvartalsvis rapport som viser utviklingen i leieprisen i de største norske byene. Indeksen er basert på gjennomsnittlig leiepris for 1,2,3 og 4-roms boliger, og prisutviklingen er justert etter endringer i boligtyper og byer. Dermed viser Husleieindeksen en mest mulig korrekt prisutvikling i leiemarkedet.

Tidligere har vi publisert prisstatistikk på månedlig basis. Dette vil vi fortsette med, men nå lanserer vi en kvartalsvis rapport i tillegg bestående av en ny leieprisindeks. Rapporten vil også ta for seg et nytt tema hvert kvartal, hvor vi undersøker våre brukere og kunder.

Det er ingen rapporteringsplikt på husleiepriser i Norge, noe som innebærer at det er få aktører i landet kan tilby like presise data som i vår Husleieindeks. Rapporten baserer seg på data fra hele vår brukerdatabase på rundt 60 000 utleiere og 50 000 leietakere.

Husleie.no i media

Husleie.no betjener om lag 15 % av det norske boligutleiemarkedet, og ingen annen aktør i Norge har bedre grunnlag for å tilby en presis statistikk på leiepriser. I tillegg gjennomfører vi faste undersøkelser blant våre utleiere og leietakere for å få en bedre forståelse av markedet. 

Kjetil J. Olsen, CEO i Husleie.no

*All innsikt, statistikk og leiepriser som blir hentet fra våre innsiktssider må krediteres til Husleie.no.