Ny veileder for skatt på leieinntekter

Som utleier av en bolig er det viktig å forstå skattereglene som gjelder for leieinntekter. Her er en oversikt over det du bør vite som en eksisterende bruker av plattformen.

Leieinntekter fra utleie av bolig regnes som skattepliktig inntekt og skal oppgis i selvangivelsen. For å finne ut hva du som utleier skal betale skatt av, er det først og fremst viktig å vite hva du leier ut. Du skattlegges nemlig ikke på samme måte hvis du leier ut bolig der du selv har folkeregistrert adresse, som hvis du leier ut en adskilt utleieenhet. Dersom du leier ut fritidsbolig er det egne regler for dette. 

Les mer om skatt og utleie i vårt intervju med Per-Ole Hegdahl, advokat og tidligere rådgiver i Skattebetalerforeningen.

Hva kan du trekke fra i kostnader?

Som utleier kan du trekke fra kostnader knyttet til utleieaktiviteten. Eksempler på kostnader kan være annonsering, forsikring, renovasjon, vedlikehold og reparasjoner. Det er viktig å dokumentere alle kostnader nøye. Skatten du må betale avhenger av din personlige inntektsskattesats. Inntektsskattesatsen avhenger igjen av hvor stor din personlige inntekt er. Dersom du har høyere utgifter enn inntekter kan du få et skattefradrag.

Hva er fristen for å rapportere leieinntektene?

Fristen for å rapportere leieinntektene er 30. april. Det er viktig å huske på at det også kan være andre frister som gjelder dersom du skal ha fradrag for kostnader.

Ny veileder for skatt på leieinntekter

Oppsummering

Som utleier av en bolig er det viktig å være klar over skattereglene som gjelder for leieinntekter. Leieinntekter regnes som skattepliktig inntekt og skal oppgis i selvangivelsen. Du kan trekke fra kostnader knyttet til utleieaktiviteten, men det er viktig å dokumentere alle kostnader nøye. Skatten du må betale avhenger av din personlige inntektsskattesats, og leieinntektene rapporteres i selvangivelsen. Fristen for å rapportere leieinntektene er 30. april.

I tillegg får du annonsering til FINN.no, kredittsjekk av leietakere, leiekontrakt og depositumskonto m/BankID, innkreving av husleien, juridisk bistand, hjelp til oppsigelse og mye mer.