Nyhet! Vi har oppdatert Husleiekalkulatoren

Husleiekalkulatoren er oppdatert for å følge prisutviklingen i leiemarkedet.

I fjor lanserte vi Norges første Husleiekalkulator, en effektiv og god veileder for utleiere som er usikre på hva som bør kreves i månedlig husleie. Nå har vi oppdatert Husleiekalkulatoren med helt ferske tall med nye signerte leiekontrakter, slik at kalkulatoren følger prisutviklingen i leiemarkedet.

Slik fungerer Husleiekalkulatoren

Mange utleiere er usikre på hvor høyt de kan prissette boligen når de først skal leie ut. Husleiekalkulatoren er et godt verktøy for å finne leien på lignende boliger i samme område. Dette kan hjelpe deg som utleier med å finne rett nivå på husleien.

Kalkulatoren sammenligner leieprisen på den oppgitte utleieboligen med gjennomsnittsprisen på lignende eiendommer i området. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut informasjonen om ditt utleieobjekt, og kalkulatoren vil beregne en estimert leiepris for deg.

Husleiekalkulatoren presenterer en estimert leiepris og er en veiledende pris. Kalkulatoren vil ikke ta i betraktning om boligen for eksempel er nyoppusset, har sjøutsikt eller har en bussholderplass i nærheten. Prøv ut vår helt nye Husleiekalkulator, og finn ut om du krever for mye, for lite eller akkurat passe husleie hver måned. Husk at du også kan indeksregulere leieprisen en gang i året.

Oppdaterte tall

For å beregne leieprisene bruker vi utregningsmodell som tar for seg alle signerte leiekontrakter i vår database de siste 12 månedene. Dette datasettet blir oppdatert kvartalsvis med nye signerte leiekontrakter, slik at kalkulatoren følger prisutviklingen i leiemarkedet. Selv om vi har flere tusen aktive leiekontrakter over hele Norge er det flere mindre steder vi ikke har registrerte datapunkter på. Derfor har vi strukturert datasettet på en måte som gjør det mulig å bruke data fra områder med lignende karakteristikker som valgt område. På denne måten kan vi tilby en Husleiekalkulator som fungerer for hele Norge. Test den ut i dag! 

Husleiekalkulator for utleiere

Det kan være tidskrevende å finne en korrekt leiepris for din utleiebolig. Vår Husleiekalkulator hjelper deg med å sette riktig markedspris.