Husleie.no starter 2021 med et helt nytt produktteam

Mye har skjedd hos oss i Husleie.no den siste tiden, og før 2020 var omme så fikk vi på plass et helt nytt produktteam. Sammen med resten av våre dyktige ansatte, skal produktteamet ta Husleie.no til nye høyder i 2021! Les videre for å finne ut av akkurat hva vårt produktteam gjør, samt om de spennende nyhetene som kommer snart…

Hva gjør egentlig et produktteam?

Som bruker av tjenestene til Husleie.no så tenker man kanskje ikke på alt arbeidet som foregår bak kulissene, men våre tjenester er basert på avanserte løsninger og systemer som er utarbeidet av våre profesjonelle teams. Produktteamet organiserer prosessen fra en idé til et ferdigstilt produkt.  

Enkelt forklart så er det produktteamet som prioriterer og realiserer idéene som kommer inn fra bedrifter og kunder, og sørger for at forventningene blir møtt. Produktteamet ser på data, lager analyser, og setter seg inn i situasjonen til kundene for å skape den beste brukeropplevelsen når man benytter seg av våre tjenester. 

Husleie.no’s produktteam består av fem stykker, hvorav tre er produktsjefer, i tillegg til en økonomisk produktsjef, og en produktdesigner. Vi har satt oss ned sammen med to av dem, Edina og Stig, for å få en bedre forståelse av hva deres roller går ut på. 

Møt Edina

Edina begynte som Produktdesigner hos Husleie.no i november 2020, og har ansvaret for UX (User Experience) og UI (User Interface). Edina er den første produktdesigneren i produktteamet hos Husleie.no, og hun legger ikke skjul på at det er mange utfordringer i den nye rollen, men hun jobber hardt for å skape en god brukeropplevelse. 

“Å jobbe tett med resten av produktteamet gir meg selvtillit og inspirasjon,” sier Edina. 

UX design handler om brukeropplevelsen, og Edinas mål er at brukerne våre føler at Husleie.no er enkelt og brukervennlig. UI handler om berøringspunkter, som knapper eller tekstfelt, og definerer hvordan løsningene ser ut. Med andre ord så er UI selve rattet, setet og pedalene på en bil, mens UX er mer følelsen du får når du kjører bilen. 

“Vi ønsker jo at våre utleiere og leietakere skal få den beste brukeropplevelsen når de oppretter en leiekontrakt eller overtakelsesprotokoll, og ved å fokusere på deres behov og prioriteringer så ønsker vi å skape en tryggere og enklere prosess.”

Møt Stig

Stig er en av tre produktsjefer i produktteamet, og begynte i Husleie.no i juni 2020. Som produktsjef har Stig ansvar for flere tjenester innad i produktet. Ansvarsområdet til en tradisjonell produktsjef varierer ut fra størrelsen på selve bedriften, og i og med Husleie.no fortsatt vokser, så ligger mye av ansvaret på hver enkelt produktsjef. 

En produktsjef har generelt sett tre ansvarsområder som består av:

  1. Det forretningsmessige aspektet av produktet (prising, avkastning på investeringen, inntekter, scenarier osv.)
  2. Det tekniske aspektet (sørge for at den tekniske implementeringen ikke forårsaker feil på lang sikt) 
  3. Brukeropplevelser

Hos større bedrifter har man vanligvis en egen UX-avdeling som tar seg av alt dette, samt en IT-avdeling og forretningsarkitekter som tar seg av den tekniske implementeringen. Med andre ord så er forretningsdelen det eneste en produktsjef vanligvis tar seg av hos en større bedrift. 

“Det er det som er moro med å jobbe for en mindre startup/scaleup som Husleie.no – at vi får prøve oss på alle aspektene! Dette gir oss mer ansvar, kontroll og erfaring når vi må ta beslutninger,” sier Stig. 

Hva kan vi se frem til i 2021?

Produktteamet forbereder seg i disse dager på lanseringen av SmartMiete, den tyske versjonen av Husleie.no. Edina ser frem til å jobbe med prosjekter som krysser både landegrenser og teknologiske grenser, og er veldig glad for å være en del av denne spennende utvidelsen. 

Stig ser veldig frem til å lansere forfallsgaranti, og mener at det helt klart vil bli en “game changer” på leiemarkedet. Produktteamet skal også lansere en ny overtakelsesprotokoll, og ser samtidig på å utvikle andre kreative løsninger og tjenester for leietakerne på Husleie.no. 

“Vi har mye på vår roadmap og alt er veldig interessant. Vi er en ambisiøs gruppe mennesker som ønsker å skape noe nytt hele tiden – så fort som mulig!” sier Stig entusiastisk.  

“Våre brukere kan se frem til et spennende år! Selv om vi fokuserer mye på det tyske markedet med vår lansering av SmartMiete, så kan norske utleiere forvente noen spennende og nye funksjoner i 2021. Vi ansetter stadig flere profesjonelle til Husleie-teamet for å dekke alt vi ønsker å få til i 2021, inkludert et team i Tyskland.” 

Så her er det bare å spenne seg fast og følge med på den spennende utviklingen hos oss!

Ønsker du å vite mer om hva som skjer hos Husleie.no?