Slik aktiverer du automatisk indeksregulering

Mange utleiere taper opp til flere tusen kroner hvert år på å ikke indeksregulere husleien slik som husleieloven gir rom for. Les videre for å se hvordan du kommer i gang med indeksjustering.

Les kortversjonen

Det kan være utfordrende å vite hvordan du skal gå frem for å justere leien samt hvor mye. Dersom du aktiverer automatisk indeksregulering i din profil er du sikret en juridisk korrekt økning av husleien hvert år basert på konsumprisindeksen. Vær oppmerksom på at økningen kun er mulig en gang per år – først 12 måneder etter leiekontrakten ble inngått.

Nå tilbyr vi for en begrenset periode tilgang til automatisk indeksjustering for alle betalende kunder. Etter den 15. januar vil automatisk indeksjustering kun være tilgjengelig for kunder med Premium-abonnement.

Dersom du ikke har registrert en bruker hos oss kan du klikke her for å lese hvordan du kan registrere et eksisterende leieforhold med automatisk indeksjustering. Dersom du er en betalende kunde og har lagt inn leieforholdet i din profil kan du lese videre.

Så mye taper du på å ikke indeksregulere

Som utleier kan du tape store summer på å ikke indeksregulere husleien​ i samsvar med prisutviklingen. Bruk kalkulatoren for å se hvor mye du potensielt taper på å ikke regulere husleien.

Konsumprisindeksen

kpi bind

12-måneders endring konsumprisindeks

Beregn indeksregulert leie

Skriv inn nåværende husleie

Ny indeksregulert husleie vil bli

Årlig tap om du ikke indeksregulerer:

Slik aktiverer du indeksjustering i Husleie.no

For en begrenset periode frem til 15 januar kan du få tilgang til automatisk indeksjustering med både Basic- og Premium-abonnement. Etter dette vil automatisk indeskjsutering kun være tilgjennelig for Premium-kunder.

  1. Velg hvilket leieforhold du ønsker å aktivere automatisk indeksjustering for
  1. Nederst i høyre hjørne klikker du på “Aktiver nå”. Obs. Dersom du ikke har dette valget må du først oppgradere til et abonnement. Dette kan gjøres på samme side.
  1. Klikk på pennen i høyre hjørne. Velg deretter fra hvilken måned du ønsker at økningen finner sted. 
  1. Velg deretter fra hvilken måned du ønsker at økningen finner sted. For at endringen trer i kraft må du klikke på bekreft valget til slutt med å klikke på check-mark ikonet øverst til høyre.

Har du et eksisterende leieforhold du ønsker å legge til?

  1. Velg registrer eksisterende leieforhold når du registrerer en ny bruker som vist under. Eller velg register eksisterende leieforhold fra Nye aktiviteter på MinSide
  1. Etter du har lagt til detailjene for det eksisternede leieforholdet kan du aktivere automatisk indeksjustering nederst på siden. Her må du også velge et abonnement. Du kan lese mer om våre abonnement her.

Leiekontrakt, kredittsjekk, innkreving og purring på husleien, indeksregulering, juridisk bistand og mye mer.

lightbulb.svgCreated with Sketch.