Skriv den perfekte utleieannonsen

Hvordan tiltrekker du deg flest interessenter når du skal leie ut bolig? Her er våre beste tips til den perfekte utleieannonsen.

Utleieannonsen er en viktig del av utleieprosessen. En velskrevet annonse vil bidra til å tiltrekke potensielle leietakere. Det å skrive en utleieannonse kan være utfordrende, spesielt hvis du ikke er sikker på hva du bør inkludere. I denne artikkelen vil vi presentere hva du bør ha med i utleieannonsen for å få den til å skille seg ut fra konkurrentene.

Ferdig utleieannonse på 1-2-3

Publiser annonser på Finn.no direkte fra Husleie.no, spar tid med full oversikt over interesserte leietakere. Gjennomfør kredittsjekk og opprett leiekontrakt enkelt!
Les mer

Annonseteksten

Som utleier må man ikke glemme at det er viktig å markedsføre utleieboligen på en måte som er interessant for potensielle leietakere. Det vil si å være informativ og tydelig samt ha gode bilder. Fordelene ved å bygge opp en merkevare som kundene kan stole på er at det blir liten rotasjon på leietakere og at de trives. For utleiere med et langsiktig perspektiv er dette et godt utgangspunkt.

I annonseteksten har du en gyllen mulighet til å beskrive alt som ikke kan formidles gjennom bildene i annonsen. Her kan du fremheve boligens egenskaper og kvaliteter. Dette bør du inkludere i annonseteksten:

Redegjør for boligens beliggenhet

Boligens beliggenhet har stor verdi for potensielle leietakere. I utleieannonsen er det viktig at du oppgir tydelige beskrivelser av bygningen eller nabolaget, og trekker frem fordelene ved å bo i dette området.

 • Ligger boligen nært sentrum? Ligger det butikker og/eller kafeer i nærheten?
 • Er det kort avstand til skoler, barnehage eller universitet?
 • Er det kort avstand til busstopp, t-bane eller trikk?
 • Nærme skog eller park?
 • Ligger boligen i et barnevennlig område?

Lag en detaljert beskrivelse av utleieboligen

I annonsen er det smart at du har en klar og detaljert beskrivelse av utleieboligen. Her bør du også sørge for å oppgi alt av informasjon som kan virke interessant for potensielle leietakere.

 • Oppgi riktig leiepris og oppstartsdato for utleie
 • Redegjør for om strøm samt vann og avløp er inkludert eller ekskludert fra leieprisen
 • Inkluder informasjon om boligen, slik som boligens størrelse, antall boder, garderober eller oppbevaringsplass i boligen
 • Har boligen balkong, terrasse eller en bakgård? Det er mange utleiere som er opptatt av dette, spesielt om utleieboligen er i byen! Forsikre deg om at dette kommer tydelig frem i annonsen
 • Har boligen inkludert fjernvarme? I tider med høye strømregninger er dette populært blant potensielle leietakere
 • Nevn parkeringsmuligheter
 • Har du utført vedlikehold av boligen? Fremhev eventuelle nylige oppdateringer eller moderniseringer.
 • Beskriv hva slags tilstand boligen er i
 • Tillater du dyr i boligen? Mange dyreeiere er på leting etter en utleiebolig. Om du tillater dyr i utleieboligen kan du fremstå ekstra attraktiv for dyreeiere som er på leting etter et sted å bo
 • Løft frem det som gjør boligen unik!

Ferdig generert tekst

Hvis du synes det er utfordrende å skrive egen tekst til utleieannonsen, kan du som bruker av Husleie.no få automatisk generert tekst for din boligannonse på 1-2-3. Med vårt verktøy får du fengende titler og gode beskrivelser av din utleiebolig, som kan føre til at mange interessenter besøker annonsen din og melder sin interesse for boligen.

Fra MinHusleie kan du også publisere utleieannonser direkte til  Finn.no. Det kan spare deg for mye tid og stress! Se hvordan andre utleiere har gjort det nederst i artikkelen.

I utleieannonsen bør du inkludere bilder fra nærområdet.

Bilder til utleieannonsen

Hvilke bilder du velger å inkluderev i annonsen er viktig – det er det første potensielle leietakere ser på når klikker seg gjennom ulike annonser. Bildene har et mål og det er å presentere utleieboligen på en god måte. De skal gi potensielle leietakere et helhetlig og korrekt inntrykk av hvordan boligen ser ut.

Profesjonelle bilder

Før du oppretter og publiserer en boligannonse, bør du forsikre deg om at du har profesjonelle bilder av utleieobjektet. Du bør inkludere minst ti bilder som viser klart boligens tilstand. Bruk bilder som gjør boligen din mer attraktiv for leietakere, og et tips er å ha bildene klare før du starter på annonsen.

Tips til bildene i annonsen:

 • Legg ved bilder som viser de ulike rommene og planløsningen
 • Få frem utsikt, balkong og eventuelle uteområder
 • Inkluder bilder av alle rommene i boligen (i dagslys)
 • Vis frem eventuelt peis eller andre spennende detaljer
 • Vis fasiliteter i nærheten
 • Få hjelp av en forograf om du synes det er utfordrende å ta gode nok bilder

Annonser til riktig tidspunkt

Det er hensiktsmessig å publisere annonsen til riktig tidspunkt. Du kan legge ut annonsen når du selv ønsker, for potensielle leietakere søker etter bolig året rundt. Men dersom du trenger en liten pekepinn, opplyser Finn.no at det er mest aktivitet på leiemarkedet i mai og i august. I tillegg er det mest søketrafikk på mandager. Mange er aktive på sosiale medier, så det kan være en smart idé å publisere annonsen her for å få høyere eksponering.

Til slutt – et nyttig tips er å korrekturlese utleieannonsen din nøye. Unngå skrivefeil og slurv, så vil du virke mer profesjonell. Lykke til!

Gratis depositumskonto og kredittsjekk av leietaker

Oppretter du en FINN-annonse fra Husleie.no før 15. mai får du én gratis depositumskonto og kredittsjekk. Du får også et smart verktøy for å rangere, kredittsjekke og kommunisere med potensielle leietakere. Når du har valgt ny leietaker kan du enkelt opprette husleiekontrakt og depositumskonto.

Trenger du litt inspirasjon? Her er utleieannonser publisert fra Husleie.no