Utflytting etter endt leieforhold

Når et leieforhold opphører enten ved at en tidsbestemt leiekontrakt løper ut eller ved oppsigelse, er det mange ting man skal tenke over ved utflytting etter endt leieforhold.

Har man en tidsbestemt leiekontrakt er det datoen som er satt i denne som bestemmer når utflytting etter endt leieforhold skal skje. Dersom leiekontrakten er oppsagt vil det være siste dagen i oppsigelsesperioden. Da skal nøkler overleveres, og utleier skal få uhindret adgang til utleieboligen. Det vil si at den ikke skal være i bruk av leietakeren.

Alt utleiere behøver for kun kr 99/mnd

Leiekontrakt, kredittsjekk, innkreving og purring på husleien, indeksregulering, juridisk bistand og mye mer.
Les mer

Leietakeren plikter å levere tilbake utleieboligen i samme stand som ved overtakelse.

Utleieboligen skal være ren og ryddig ved utflytting

Leietaker plikter å levere tilbake utleieboligen i samme stand som da hen overtok den, bortsett fra det som går inn under normal slitasje. Utleieboligen skal være ren og ryddig ved utflytting. Dersom leietaker etterlater eiendeler, må utleier ta vare på disse for leietakerens regning. Videre prosedyre er at utleier varsler leietakeren skriftlig om eiendelene og ber om at de blir hentet.

Skjer ikke dette innenfor rimelig tid, vil utleieren ha mulighet til å selge disse. Utleieren trenger derimot ikke å ta vare på eventuelt søppel som leietakeren etterlater seg.

Enklere utflytting

Husleie.no har den siste tiden inngått samarbeid med flere dyktige partnere som kan gjøre hverdagen til utleiere enda litt enklere.

Vi har inngått samarbeid med Hyre, som har et stort utvalg av leiebiler, både små og store. Hvis du som utleier skal frakte inventar eller andre gjenstander til eller fra utleieboligen, hvorfor ikke bruke Hyre? Hyre er også et godt alternativ for leietakere som skal flytte inn eller ut. Nå får du 250 kroner rabatt på første leieforhold med Hyre, dersom du har abonnement hos Husleie.no. Tips gjerne din leietaker om det gode tilbudet!

Dersom du vurderer å gjøre vedlikehold på utleieboligen før neste leietaker flytter inn eller trenger redskaper for å frakte inventar eller møbler til eller fra boligen, kan du leie alt av utstyr rimelig gjennom Hygglo. Dette er en tjeneste som gjør det mulig for deg å leie fra en nabo i nærheten, fremfor å måtte kjøpe dyre redskaper og verktøy selv! Som bruker hos Husleie.no får du 50 kroner rabatt hos Hygglo.

Har du lite lagringsplass? Dersom du sliter med lite plass til tingene dine, er en god løsning å leie et lager for tingene du ikke har plass til. Brukere av Husleie.no får tross alt 5 prosent på Vinden sine digitale og moderne lagerløsninger! Du betaler kun for lagerplassen du bruker og kan ha full kontroll gjennom mobiltelefonen. Benytt tilbudet her.

Bruk en utflyttingsprotokoll

Det er ikke fullt nødvendig å ha med seg profesjonelle fagfolk ved utflytting etter endt leieforhold. Noe som er lurt, er at både utleier og leietaker går gjennom utleieboligen sammen. Da er det nyttig å ta i bruk en utflyttingsprotokoll. Da får du lest av strøm- og vannmåler, notert at nøkler er tilbakelevert, samt godkjent rengjøringen.

I denne protokollen, som undertegnes av begge parter, skrives det opp eventuelle skader og mangler. Enten man går gjennom utleieboligen sammen eller hver for seg, er det en svært god idé å ta bilder for å dokumentere hvilken tilstand utleieboligen befinner seg i. Dette kan være nødvendig å ha som dokumentasjon dersom det senere skulle oppstå uenigheter.

Oppgjør av depositumskonto

Ved utflytting skal også depositumskontoen gjøres opp. Dersom leietaker har påført utleieboligen skader eller den er i uvasket stand, kan utleier kreve dette dekket av depositumet. Da må utleier varsle leietaker om dette og levere inn et krav til banken der depositumskontoen befinner seg. Banken vil i sin tur varsle leietaker, som slik får anledning til å komme med innsigelser.

Dersom leietaker ikke stiller utleieboligen til utleiers disposisjon på avtalt tidspunkt, kan utleier kreve ekstra husleie. Det vil si at om utflytting først skjer syv dager etter det som var avtalt, har utleier krav på husleie for disse syv dagene.

Avslutt leieforholdet på en god måte

Når leieforholdet går mot slutten er det viktig å avslutte leieforholdet på riktig måte. Hva med å gi en blomst som takk for godt samarbeid? Som bruker av Husleie.no får du 10 prosent på blomster fra Interflora. 

Leiekontrakt, kredittsjekk, innkreving og purring på husleien, indeksregulering, juridisk bistand og mye mer.

lightbulb.svgCreated with Sketch.