Boligutleie fra hjemmekontoret

Skal du administrere utleie av bolig fra hjemmekontoret, stranda eller hytta?

Dersom du har du planlagt å bytte leietakere denne sommeren, er det en del forberedelser du kan starte med allerede nå. Her er noen tips til hvordan du kan leie ut boligen på enklest måte denne sommeren.

Planlegger du å pusse opp?

Står utleieboligen tom, og du har tenkt at det er på tide med en liten oppgradering før nye leietakere flytter inn, kan det passe fint å gjøre nå. I hvert fall hvis det er ting du kan gjøre selv, som for eksempel å male veggene. Dersom du trenger verktøy for å rense tepper, gardiner eller trenger annet utstyr til å gjøre vedlikehold i boligen, kan du leie dette billig fra Hygglo. Som bruker av Husleie.no får du 50 kroner rabatt per ordre!

Husk å sjekke hvilke skattefradrag som gjelder når det kommer til oppussing, her kan det være penger å spare. Du kan lese mer om dette i artikkelen Tips til selvangivelsen.

Finn riktig utleiepris

Leier du ut boligen i dag så kan det lønne seg å ta en titt på hvilken husleie andre i samme området tar nå, prisen kan ha endret seg fra du begynte å leie ut. Er det første gang du skal leie ut, gjelder selvfølgelig det samme som over – det er lurt å se etter utleieboliger med samme standard, samme beliggenhet og størrelse, for å finne ut hvilken husleie som er riktig å ta. Test ut vår Husleiekalkulator – så finner vi din estimerte leiepris uten kostnad.

Annonsering av boligen

Det er smart å annonsere utleieboligen slik at den når en større målgruppe. Fine og oversiktlige bilder, samt en god og informativ tekst lønner seg. Er du usikker på hva som bør være med kan du ta en titt på boliger som er til salgs og få inspirasjon der. Du kan også lage en video av utleieboligen som kan legges i annonsen, slik at interessenter kan få et bedre inntrykk av boligen.

Når du legger ut annonsen, anbefaler vi at du ber leietakere om å fremlegge et leietakerbevis. Dette er en bekreftelse på at interessenten ikke har betalingsanmerkninger, samt kan vise til inntekt i minst et av de siste tre årene. Velger du å annonsere til Finn.no fra MinHusleie får du samtidig en oversikt over alle som har meldt sin interesse, og kan be om å få kredittsjekke de som selv ikke har lagt frem et leietakerbevis.

Holde visning

Visning er like viktig på en utleiebolig, som en bolig man skal selge. Man får vist frem boligens kvaliteter, samt møtt potensielle leietakere. Videovisning kan være et godt alternativ til vanlig visning. Du kan enten velge å lage en video av utleieboligen som kan sendes til alle som ønsker å se. Eller du kan avtale videovisning med potensielle leietakere på enten Skype, Facetime eller lignende.

Digital leiekontrakt

Bruker du en digital leiekontrakt som begge parter kan signere med BankID, slipper dere å møtes for å skrive under. Du oppretter den enkelt på nett, og sender over til leietaker for gjennomlesning og signering. Det er gratis å bruke Husleie.no sin kontrakt, den er juridisk riktig, og går raskt og enkelt å fylle ut.

Depositumskonto på nett

Visste du at du via Husleie.no kan opprette depositumskonto på nett? Veldig enkelt og raskt, uten andre forpliktelser. Dere slipper å gå i banken, alt gjøres digitalt. Har du abonnement hos Husleie.no er depositumskontoen inkludert. Men den kan også opprettes uten abonnement, til kr 249.

Utleieforsikring

Med utleieforsikring er du føre var. Leietaker har ikke alltid samme omtanke for utleieboligen, og det kan hende at vedlikeholdsplikten ikke overholdes, eller leiekontraktens regler ikke følges. Har du Premium-abonnement hos Husleie.no er utleieforsikring inkludert, alt til 199 kr/mnd.

Oppsigelse av leieforholdet

Har du behov for å si opp leietaker? Noen ganger må utleier si opp leietakeren, og da er det viktig å følge reglene. Ved å bruke denne tjenesten får du raskt opprettet et oppsigelsesbrev som følger alle formkrav. Det er en enkel steg-for-steg prosess, og det er helt gratis.

Vi kan hjelpe deg med håndteringen av leieforholdet

Det kan være mye å tenkte på når du skal leie ut. Har du ikke et abonnement hos Husleie.no i dag, anbefaler vi at du tar en titt på hvilke tjenester som inngår i våre abonnementer Basic og Premium, til hhv 99 og 199 kr/mnd.

Utleieskolen

For flere nyttige råd og tips kan du besøke Utleieskolen. Her kan du teste deg selv i ulike temaer, lese gode artikler om boligutleie og lære fra våre utleieeksperter.