Leietaker raserte utleieboligen for flere hundre tusen

Det var ikke et vakkert syn som møtte Husleie.no-kunde Bente Bøhler da hun oppdaget at boligen i Oslo var totalt rasert etter ett års utleie. Leietaker hadde påført utleieboligen skader til flere hundre tusen.


– Stuevinduet var knust, og det lå rot og søppel overalt. Det luktet så vondt at jeg måtte snu i døra, forteller Bøhler om leieobjektet som var totalt rasert.

Bente Bøhler har drevet med eiendom i 15 år, og har ikke før nå opplevd å få tilbakelevert en rasert bolig. Leietakeren var en hun anså som en ansvarlig godt voksen person. Vedkommende hadde påført leieboligen så store skader at hun var nødt til å gjennomføre en full rehabilitering av utleieboligen – en jobb som kostet opp til flere hundre tusen kroner.

Utleieforsikring inkludert i abonnementet for kr 199/mnd

I tillegg får du annonsering til FINN.no, kredittsjekk av leietakere, innkreving av husleien, juridisk bistand og mye mer.
Les mer

Heldigvis hadde Bente  et Premium-abonnement gjennom Husleie.no, som inkluderer utleieforsikring. Hun fikk derfor dekket tapet som overgikk depositumets størrelse. Utleieforsikringen, som Husleie.no tilbyr gjennom Trygg, dekker tap opp til 500.000 kroner i skader på bolig og innbo utført av leietaker.

– Uten utleieforsikring gjennom Husleie.no vet jeg ikke hva jeg hadde gjort, forteller Bøhler.

Utleier Bente Bøhler

Advarer andre utleiere

Bente Bøhler advarer andre utleiere mot å leie ut uten en utleieforsikring.

– Hvis du planlegger å drive med utleie i lang tid vil det nok skje før eller siden at leietaker skader utleieboligen eller ikke betaler inn husleien i tide. Du vet aldri når uhellet er ute. Det jeg vet hundre prosent er at det kan koste mye. Du kan spare mye på å ha en utleieforsikring, sier Bøhler.

Etter overtakelsen av den raserte boligen, tok Bente kontakt med Husleie.no sin kundeservice som bisto med å svare på alle spørsmål rundt situasjonen og ta forsikringssaken videre.

– Med hjelp fra Husleie.no sine supre medarbeidere på kundeservice, fikk jeg raskt utbetalt hele beløpet fra depositumskontoen, og gjennom Tryg Forsikring fikk jeg dekket alle skader utover dette. Takket være utleieforsikringen jeg hadde gjennom et Premium-abonnement i Husleie.no, ble det ingen direkte tap.

Bente Bøhler snudde i døra da hun fikk synet på hva hennes daværende leietaker hadde gjort med leieobjektet.

Ingen røde flagg

– Det er flere grunner til at jeg har valgt å bruke Husleie.no. Jeg er glad i den digitale løsningen de tilbyr, som gjør min hverdag mye enklere. Men først og fremst valgte jeg å administrere min leieforhold gjennom Husleie.no fremfor for en utleiemegler, fordi jeg selv ønsker å velge ut hvem jeg vil ha boende i leieobjektet.

Når man skal leie ut bolig er valg av leietaker viktig. Bøhler eier i underkant av 30 utleieenheter i Oslo, og hun er alltid like nøye med utvelgelsen av nye leietakere. I dette tilfellet forteller Bøhler at hun ikke så noen røde flagg hos den utvalgte leietakeren.

– Vedkommende var betalingsdyktig, svarte alltid dersom det skulle være noe, og Husleie.no garanterte for at leien ble betalt til rett tid hver måned.

Bøhler har drevet med eiendom i 15 år og aldri opplevd noe lignende.

Full rehabilitering av leieobjektet

– Det første jeg tenkte da jeg så den raserte leiligheten var: Dette blir dyrt. Rehabiliteringen av utleieboligen var en vesentlig kostnad. Dersom jeg ikke hadde hatt Premium-abonnement hos Husleie.no, så ville beløpet for rehabiliteringen endt opp med å koste flere hundre tusen kroner, sier Bøhler.

De fleste utleiere har faste kostnader som løpende renter, felleskostnader, kommunale avgifter og avdrag som må betales. For å unngå tap av leieinntekter var det viktig for Bøhler at boligen kom raskt ut på markedet igjen.

Bøhler opplevde ingen direkte tap, bortsett fra noen månedsleier som gikk bort under oppussing og renovering av leieobjektet.

– Jeg røk på et par månedsleier, men det er ingenting i forhold til de flere hundre tusen som rehabiliteringen kostet. Hvis jeg ikke hadde hatt utleieforsikring hadde det gått penger direkte ut av vinduet.

Hvis det ikke hadde vært for forsikringen, forteller Bøhler at hun måtte finansiert hele beløpet enten med egenkapital eller ved å måtte ta opp lån.

– Jeg anbefaler et Premium-abonnement til alle jeg kjenner som driver med utleie. For en svært lav pris får man utleieforsikring inkludert i abonnementet. De 199 kronene i måneden, de skal betales med et smil! Det er ingenting i forhold til det det kan koste om noe skulle skjedd med boligen. Det er rasende billig.

– Hele prosessen gikk utrolig smertefritt. Til tross for en veldig uheldig situasjon, som jeg ikke hadde forutsett, så ordnet alt seg heldigvis til slutt, avslutter Bøhler.

I tillegg får du annonsering til FINN.no, kredittsjekk av leietakere, leiekontrakt og depositumskonto m/BankID, innkreving av husleien, juridisk bistand, hjelp til oppsigelse og mye mer – for kun kr 199 /mnd