Mange ønsker å hyre profesjonell hjelp når de skal leie ut egen bolig, men det mange ikke vet er at det også finnes et annet alternativ. Hva bør du benytte, en klassisk utleiemegler eller Husleie.no?

Det er mye å holde styr på dersom du skal leie ut en bolig. Du skal blant annet ha riktig leietaker, ryddige kontrakter og sørge for at husleien kommer inn hver måned. Heldigvis finnes det flere gode alternativer dersom du ikke ønsker å gjøre alt helt selv. I hovedsak kan du enten velge å sette bort hele jobben til en utleiemegler eller så kan du velge en utleieplattform slik som Husleie.no som har alle verktøyene du trenger for utleie. Men det mange ikke vet er at en megler kan ofte bli en dyr sovepute dersom du har mulighet til å bruke litt tid på å selv administrere leieforholdet. Det største hinderet er ofte kunnskap og verktøy.

Hva gjør en utleiemegler?

En utleiemegler ligner en eiendomsmegler. De bistår med alt det praktiske og juridiske ved utleie av bolig. En utleiemegler vil foreta visninger, sjekke kreditt og referanser av leietakerne, ordne husleiekontrakt, kreve inn depositum av leietaker og følge opp under leieforholdet.

Disse tjenestene kan være til stor hjelp for utleiere som selv ikke har tid til å forvalte et leieforhold. Det som derimot er verdt å merke seg, er at slike tjenester ofte kan være kostbart. Hvor mye det koster å ha en utleiemegler kan dog variere ut fra bedrift og geografisk område.

Dersom du benytter deg av en utleiemegler vil du gi fra deg mye ansvar, men til syvende og sist er du som sitter med ansvaret. Det er også viktig å vite at det koster å benytte en fullservice tjeneste. En utleiemegler tar som oftest en provisjon på husleien, rundt 5 til 20 prosent. De krever også et større etableringsgebyr, hvor du må regne med at beløpet er på mellom 10 til 15 tusen kroner.

En utleiemegler vil ta hånd om hele leieforholdet fra start til slutt, men til gjengjeld vil det være mye mer kostbart.

Husleie.no – enkel, lønnsom og trygg utleie

En megler kan ofte bli en dyr sovepute dersom du har mulighet til å bruke litt tid på å selv administrere leieforholdet. Det største hinderet er ofte kunnskap og de riktige verktøyene. Vi i Husleie.no har samlet alt du trenger for å håndtere alle aspekter ved utleie av bolig på en effektiv, lønnsom og juridisk riktig måte – slik at det blir mindre stress å leie ut bolig.

Med Husleie.no slipper du dyre etableringskostnader og høye provisjoner. Med et Basic-abonnement fra 99 kroner i måneden får du tilgang til blant annet automatisk innkreving av husleien, annonsering til Finn.no, overtakelsesprotokoll og support når du trenger det.

Dersom du ønsker å ha enda flere tjenester inkludert, deriblant juridisk bistand, forsikring og telefonsupport, kan du velge et Premium abonnement for 169 kroner i måneden. Vi tilby også et Business abonnement for utleiere som har mer enn ti leieforhold.

Hva kan du gjøre med Husleie.no?

Innflytting og kontraktskriving

 • Pris: En utleier som forvalter et leieforhold på Husleie.no får tilgang til mange av de samme tjenestene som en utleiemegler, men til en mye rimeligere pris. Vi sørger for at du får det du trenger for å ha et trygt og enkelt leieforhold fra start til slutt, for kun 99 kroner i måneden.
 • Husleiekontrakt med BankID-signering: Utleier oppretter og fyller ut leiekontrakten og velger samtidig om integrert løsning for depositumskonto skal benyttes. Begge parter signerer med BankID, og kopi av kontrakten lagres i MinHusleie som sendes til begge parter per e-post.
 • Annonsering og interessehåndtering gjennom finn.no: Opprett annonse for bolig-til-leie og publiser den til FINN.no direkte fra MinHusleie. Kostnaden for annonseringen betales av utleier.
 • Kredittsjekk: Utleier kan kredittsjekke potensielle leietakere i en tjeneste som er direkte integrert med kredittbyrået Experian.
 • Depositum: Utleier kan velge å benytte integrert løsning for depositumskonto fra Husleie.no, la leietaker bestille depositumsgaranti eller benytte andre former for depositum og økonomisk sikkerhet.
 • Overtakelsesprotokoll: Utleier oppretter overtakelsesprotokoll basert på data om leieobjektet, og benytter sin smarttelefon til å ta bilder og skrive notater på befaringen. Begge parter signerer digitalt før dere gjør en overlevering av nøkler.

Leieperiode

 • Meldingstjeneste: Utleier og leietaker kan kommunisere med hverandre gjennom Meldinger i MinHusleie. All korrespondanse mellom partene vil være tilgjengelig hele leieforholdet, og øker utleiers dokumentasjonsgrad om leieforholdet skulle gå galt.
 • Indeksregulering: Husleien reguleres automatisk basert på SSBs konsumprisindeks en gang per år. Leietaker varsles i henhold til Husleieloven per e-post 30 dager før indeksregulert husleie trer i kraft, første gang 12 måneder etter leieforholdet startet.
 • Innkreving av husleie: Dersom leietaker ikke har betalt husleien innen 15 dager etter forfallsdato sendes det automatisk varsel om fravikelse per e-post. Om kravet ikke betales innen 30 dager vil utleier, om ønskelig, få bistand til å begjære fravikelse (utkastelse) av leietaker.
 • Inkasso: Dersom leietaker ikke har betalt husleien innen 15 dager etter forfallsdato vil du kunne overføre saken til inkasso for videre innkreving gjennom vår samarbeidspartner Kravia. Du gis tilgang til et verktøy som lar deg følge status på saken.
 • Telefonsupport: Vi er tilgjengelig via telefonsupport dersom du har et abonnement hos oss.
 • Juridisk hjelp: Utleiere med abonnement hos Husleie.no kan man få juridisk hjelp og veiledning gjennom samarbeidet vi har med Forbrukeradvokaten.
 • Utleieforsikring: Utleiere som har Premium-abonnement får utleieforsikring inkludert. Da er du forsikret dersom uhellet er ute.

Utflytting og oppsigelse

 • Oppsigelse og heving: Husleie.no sin enkle steg-for-steg prosess for oppsigelse og heving av leieforholdet genererer et brev som møter lovens formkrav og som kan sendes leietaker.
 • Utkastelse: Ved repeterende eller alvorlige brudd på leiekontraktens klausuler kan Husleie.no sin interne jurist bistå utleier med utkastelse av leietaker.

Alt utleiere behøver for kun kr 99/mnd

Leiekontrakt, kredittsjekk, innkreving og purring på husleien, indeksregulering, juridisk bistand og mye mer.

Les mer